Σελίδες

Chicken skin, keratosis pilaris, θυλακική υπερκεράτωση

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015


Δεν το λες και πάθηση, το λες αντιαισθητικό το καλοκαίρι...
Μικρά σπυράκια-σπιθουράκια στα μπράτσα και στους μηρούς συνήθως. 
Στην ουσία είναι συσσώρευση νεκρών κυττάρων γύρω από τους θύλακες της τρίχας με ελαφριά ερυθρότητα στα σημεία. Δυστυχώς μπορεί μόνο να βελτιωθεί και όχι να θεραπευτεί οριστικά.
Εγώ το αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα, ευτυχώς όχι σε μεγάλο βαθμό, από παιδί. Στους μηρούς εξαφανίστηκαν από μόνα τους, πρίν πάρα πάρα πολλά χρόνια. Στα μπράτσα όμως το χειμώνα ήταν πιο έντονο το φαινόμενο, οπότε και θεωρούσα ότι τα καλοκαίρι που «καθάριζα» οφειλόταν στον ήλιο και τη θάλασσα. 
Τελικά αποδείχτηκε ότι οφειλόταν στην συχνή ενυδάτωση που έκανα στο δέρμα μου το καλοκαίρι καθώς και στα συχνά scrub.



Χρησιμοποιείτε συχνά scrub, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Η άλλη λύση είναι τα σκληρά σφουγγάρια απολέπισης (λούφα). Σε λίγους μήνες θα δείτε διαφορά. Ενυδατώνετε τακτικά μέχρι και δύο και τρείς φορές την ημέρα. 

Εγώ χρησιμοποιούσα λάδι καρύδας σε αρκετή ποσότητα, τύλιγα τα μπράτσα με μεμβράνη για μια ώρα και μέσα σε λιγότερο από μήνα η διαφορά είναι τεράστια.


Σίγουρα δεν είναι κάτι το φοβερό…..που χρίζει άμεσης θεραπείας, αλλά για την αισθητική του θέματος, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και στο σπίτι.

Hope the tip was helpful!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS