Σελίδες

Serum/Ορός Προσώπου

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015


Τι είναι τα Serum ;



Τα Serum ή αλλιώς οροί περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ανώτερης ποιότητας δραστικών συστατικών ενώ η δράση τους είναι πιο ενισχυμένη αναφορικά με μια κρέμα. 
Το χαρακτηριστικό των serum είναι η λεπτόρρευστη υφή που επιτρέπει στα δραστικά συστατικά και στις βιταμίνες να διαπερνούν σε μεγαλύτερη ποσότητα, να απορροφώνται ταχύτερα και να διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος από την επιδερμίδα και ενισχύουν την άμυνα του δέρματος.


Ένα serum είναι πιο αποτελεσματικό από μια κρέμα ;                               

Τα serum δεν αντικαθιστούν τη χρήση της κρέμα αλλά λειτουργούν λοιπόν συμπληρωματικά με αυτή, και ισχυροποιούν την δράση της.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των serum είναι η ικανότητα τους να δρουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, μεταφέροντας συγκεκριμένα μηνύματα π.χ αναπλήρωση της ενυδάτωσης, κυτταρική αναγέννηση …


Μπορώ να χρησιμοποιώ πολλά serum μαζί;

Ναι ! Ο στόχος των serum είναι σωστή τροφή της επιδερμίδας. Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούμε εναλλάξ μια ποικιλία serum ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας.
*** (το έκλεψα από άρθρο) Μια καταπληκτική ιδέα είναι η μίμηση των γυναικών της Ασίας οι οποίες εφαρμόζουν την μέθοδο του "layering" δηλαδή την καθημερινή εφαρμογή στο πρόσωπο τους 7 διαφορετικών προϊόντων εκ των οποίων 3-4 σερουμ!

Υπερβολή, αν με ρωτάτε……!


Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιώ ένα serum ;

Γύρω στα 30 είναι η πιο κατάλληλη ηλικία όταν η έκθεση στην μολυσμένη ατμόσφαιρα, στο στρες και στον ήλιο αποδυναμώνουν την επιδερμίδα και αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης.



Πότε και πως είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής των serum;

Εξαρτάται από την δράση του κάθε serum. Ένα αντιοξειδωτικό serum είναι προτιμότερο να το φοράμε το πρωί διότι βοηθά την επιδερμίδα να αμυνθεί ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις.
Ένα serum κυτταρικής αναγέννησης θα είναι πιο δραστικό κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ ένα ενυδατικό ή ένα αντιρυτιδικό serum θα έχει καλύτερα και πιο ενισχυμένα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιηθεί δυο φορές την ημέρα(πρωί και βράδυ).
Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τα serum ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες.

Καταρχήν χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα η λεπτόρρευστη και διαπεραστική υφή τους επιτρέπει να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα με μόλις λίγες σταγόνες.

Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό: Απλώνουμε τον ορό στο πρόσωπο με πολύ απαλές κινήσεις, ταμποναριστά ή με απαλές αρμονικές κινήσεις λείανσης της επιδερμίδας.

   Να  θυμάστε ότι δεν κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας serum.

Ιδανικά ή καλλίτερη στιγμή για να βάλουμε το serum είναι μετά το μπάνιο ή το ντούς όταν οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ανοικτοί και το δέρμα ζεστό.

Φυσικά δεν αμελούμε την περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ.

Τέλος περιμένουμε λίγο ώστε να απορροφηθεί καλά και να μην έχουμε πλέον την αίσθηση του στο δέρμα μας πριν απλώσουμε την κρέμα προσώπου.


Η δική μου επιδερμίδα για παράδειγμα χρειάζεται ένα αντιρυτιδικό serum για τα μάτια, σίγουρα, μετά τα 30, καθώς και ένα ενυδατικό λόγω χειμώνα.

Αυτά που έχω δοκιμάσει και έχω να προτείνω είναι τα εξής:



Panthenol anti wrinkle face&eye serum mature skin 35ml, τιμή 9,70 ευρώ



Αντιρυτιδική προστασία για μάτια και πρόσωπο.
Μμμμμμ…. Η αλήθεια είναι ότι ήταν το πρώτο serum που αγόρασα, γι αυτό και τσιγκουνεύτηκα λίγο τα λεφτά μου..Κακώς βέβαια…. Η υφή του είναι τύπου τζελ, αλλά πραγματικά μέρες τώρα προσπαθώ να  βρώ ακριβώς την αίσθησή του και δεν μπορώ, είναι κάπως sticky (κολλώδες) και δεν μου άρεσε η αλήθεια είναι…. Πάντως αναλογία ποσότητας τιμής είναι εντάξει.

Ένα πολύ θετικό που έχει είναι ότι χρειάζεσαι μικρή ποσότητα και απορροφάται πραγματικά με το που το απλώσεις, μηδέν ίχνος λιπαρότητας.

Δε θα το πρότεινα όμως…..





La prairie Anti Aging Longevity Serum 50ml





Θα ξεκινήσω καταρχήν από το ότι κοστίζει 172,90 ευρώ, ένας μισθός δηλαδή. Το θεωρώ όχι απλά ακριβό….. βεβαίως θα το αγόραζα σε full size μόνο αν το έβαζα και άλλαζα δέρμα, πραγματικά δηλαδή….




Παρ όλα αυτά, το δοκίμασα, και έχω να πω ότι είναι πραγματικά ένα φοβερά ενυδατικό προϊόν  που υπόσχεται φυσική αποκατάσταση στο δέρμα σας και την βελτίωση της όψης των ρυτίδων. 





Έχει στόχο της αύξηση της διάρκειας ζωής των κυττάρων ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία τους. Δημιουργεί μια ισχυρή άμυνα ενάντια στη γήρανση.

Θα έλεγα ότι για το δικό μου δέρμα ήταν λίγο βαρύ, δηλαδή το χρησιμοποιούσα μόνο βράδυ και μετά απλά ενυδατική κρέμα, όχι αντιρυτιδική κρέμα γιατί πραγματικά βάρυνε πολύ μετά.



Bioderma Hydrabio serum 40ml, προσφορά 10,74 ευρώ



Ενεργοποιεί τη διαδικασία της ενυδάτωσης και διεγείρει την ικανότητα αναπαραγωγής των κυττάρων. Διατηρεί την υγρασία στο δέρμα και δίνει λάμψη και απαλότητα.

Επίσης σε μορφή τζελ που απορροφάται πολύ γρήγορα.

Το δοκίμασα από μια φίλη για δυο εβδομάδες περίπου και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Δίνει αυτά που υπόσχεται.

Θα το πρότεινα σίγουρα


Και τώρα οι προτάσεις μου, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο:


Frezyderm ac norm aquatic serum, 50ml, τιμή 15,67 ευρώ



Δεν το έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια, αλλά θα είναι σίγουρα στις επόμενες αγορές μου γιατί η ακμή μου μπορεί να μην είναι σε έξαρση, αλλά θεωρώ ότι θα βοηθήσει να παραμείνει καθαρό το πρόσωπό μου.

Είναι λέει ενυδατικός, για ήπια, μέτρια ή σοβαρή ακμή, με oil free σύνθεση, προσφέρει ενυδάτωση και ελαστικότητα στο δέρμα. Τροφοδοτεί τα κύτταρα με υγρασία εμποδίζοντας την εξάτμισή του.

Θα το δοκιμάσω σίγουρα.


Korres serum wild rose, 30ml, τιμή 15 ευρώ



Δοκιμασμένος korres, σε κάθε είδους προϊόντα, θεωρώ ότι δεν θα μας απογοητεύσει στους ορούς του. Ο συγκεκριμένος περιέχει βιταμίνη C για λάμψη και λείανση των λεπτών γραμμών σε πρόσωπο και μάτια. Απαλύνει τις δυσχρωμίες και δίνει φωτεινότητα στο δέρμα.

Για μεγαλύτερες ηλικίες προτείνεται αυτός με τη μαύρη πεύκη.



Apivita, natural serum 15ml, οι τιμές κυμαίνονται από 18,20 μέχρι 21 ευρώ



Η apivita έχει διάφορους ανάλογα με τις ανάγκες σας, Για μένα είναι ιδανικοί αυτοί οι οροί, γιατί γενικά μου αρέσει να χρησιμοποιώ συνδυαστικά τα προϊόντα προσώπου. Θα ήθελα δηλαδή να χρησιμοποιήσω τον ενυδατικό ορό σε συνδυασμό με αυτόν που δίνει λάμψη. Ας δούμε τώρα τι μας προσφέρει:
Ορός ενυδάτωσης: Ενυδάτωση σε όλες τις στοιβάδες της επιδερμίδας χάριν της αλόης και του υαλουρονικού οξέος

Λάμψης: Μείωση των δυσχρωμιών και βελτίωση της συνολικής ομοιογένειας της επιδερμίδας χάριν του μύρτιλλου και της βιταμίνης C

Κατά των ρυτίδων: Μείωση του βάθους και της επιφάνειας των ρυτίδων κατά 23% χάριν της ρεσβερατρόλης

Lifting: Λεία και σφριγηλή επιδερμίδα, εφέ lifting. Αύξηση ελαστικότητας της επιδερμίδας κατά 36% χάριν του βασιλικού πολτού.


Επίσης εγγυημένη απόδοση έχουν οι:


Εstee lauder, δείτε εδώ

Mario Badescu δείτε εδώ

Caudalie δείτε εδώ 


Επίσης της clarins ή της lancome και της sk-ii





Αν θέλετε προτάσεις ή άλλες πληροφορίες, στείλετε μου ένα μηνυματάκι.

4 σχόλια:

  1. παρα πολυ ενδιαφερον και αναλυτικο το post σου! ειμαι και εγω σε αναζητηση σερουμ ή κρεμας για τις πρωτες ρυτιδες. ειμαι 26 και λέω να αρχίσω να φοράω κτ ελαφρυ! τι προτεινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά σκέφτεσαι κάτι ελαφρύ, είναι νωρίς για αντιγήρανση....παρ όλα αυτά με τον ενυδατικό ορό είναι σίγουρο ότι προλαμβάνεις τη γήρανση.
      Θεωρώ τη σειρά της apivita πολύ καλή, το μπλέ είναι ότι πρέπει για σένα, ψάξε σε φαρμακεία έχει 1+1 δώρο.
      La roche Posay, επίσης η hydraphase intense serum, είναι ενισχυμένος ορός ενυδάτωσης.
      Η Lierac Hydra chrono serum, δροσερός ορός για άμεση ενυδάτωση.
      Τέλος αν και δεν το έχω δοκιμάσει απλά την εμπιστεύομαι σαν εταιρεία είναι η aquasource deep serum της Biotherm
      Ελπίζω να σου έδωσα ένα μπούσουλα....
      Τα φιλιά μου!!!!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ καλό και ενημερωτικό άρθρο! χαίρομαι που σε βρήκα Έλλη.xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS