Σελίδες

tip of the week

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015



Για να πω την αλήθεια είναι tips of the week, γιατί είναι αρκετές οι συμβουλές.....Σήμερα θα ασχοληθούμε με μαλλιά...

Ας δούμε ένα ένα λοιπόν, τα λάθη που κάνουμε όσον αφορά τα μαλλιά μας....

1. Δεν χρησιμοποιείς το σεσουάρ με σωστό τρόπο

Μην στεγνώνετε ποτέ τα μαλλιά σας χωρίς να έχετε πρώτα τοποθετήσει το στενό στόμιο. Ο ζεστός αέρας καταστρέφει τα μαλλιά, σε περίπτωση που δεν έχετε το στόμιο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατάτε το σεσουάρ τουλάχιστον 12cm μακριά από την τρίχα. Επίσης μια φορά στο τόσο είναι καλό να καθαρίζετε το φίλτρο στο πίσω μέρος του σεσουάρ.




2. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε λάκ ή άλλα προϊόντα styling στην τρίχα, πρίν χρησιμοποιήσουμε θερμότητα. Μέγα λάθος, γιατί όλα αυτά τα προϊόντα περιέχουν αλκοόλη και όταν ψεκάζουμε την τρίχα για να τη σταθεροποιήσουμε προτού την περάσουμε από σίδερο, πιστολάκι ή ψαλίδι, αυτή εκτός του ότι φριζάρει, αφυδατώνεται κιόλας, κάτι που δε θέλουμε για τα μαλλιά μας.

3. Τα ψηλά updos ζορίζουν τη ρίζα της τρίχας. Δε θα πρέπει να μαζεύεις τα μαλλιά σου ψηλά συνέχεια γιατί θα τα δεις σιγά σιγά να πέφτουν. Άφησέ τα να αναπνεύσουν. Μην τραβάς τις ρίζες σου, γιατί ειδικά μπροστά στο μέτωπο, θα παρατηρήσεις σιγά σιγά τη γραμμή των μαλλιών να τραβιέται προς τα πίσω. 




4. Μην κάνεις υπερβολικά σφιχτές πλεξούδες, ειδικά όταν τα μαλλιά σου είναι  βρεγμένα ή νωπά και αυτό γιατί τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και σπάνε πιο εύκολα. Μόλις στεγνώσουν τελείως, προτίμησε μια χαλαρή πλεξούδα.

5.  Όπως είπαμε και πιο πριν, όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα, όταν λοιπόν τα τρίβεις με την πετσέτα, μόνο κακό τους κάνεις. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ψαλίδας και το σπάσιμο της τρίχας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ταμπονάρεις τα μαλλιά ώστε να απορροφηθεί η υγρασία, και για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε πετσέτα από βαμβάκι.

6. Ποτέ μα ποτέ μην ισιώνετε μαλλιά ή μη χρησιμοποιείτε θερμότητα σε νωπά μαλλιά.....Φριζάρουν, αφυδατώνονται, σπάνε, δουλειά δε γίνεται...... Στεγνώστε τα, βάλτε τα κατάλληλα προϊόντα, λάδι, σέρουμ, κτλ και συνεχίστε μετά με styling.




7. Ποτέ μην παραβλέπετε τη χρήση του conditioner, πολλές θεωρούν ότι τους κάνει το μαλλί πατικωμένο, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολύ απλά δεν έχουν βρει ακόμα το conditioner που τους ταιριάζει. Κάντε δοκιμές με διάφορα προϊόντα στην αγορά και θα βρείτε το κατάλληλο για τα μαλλιά σας. Όταν προσπερνάτε το conditioner είναι σαν να προσπερνάτε την ενυδατική σας.


Keep that in mind.....

Σας ετοιμάζω review και προτάσεις για προϊόντα μαλλιών, λίαν συντόμως....




1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ ωραίο και χρήσιμο ποστ... Δεν ήξερα πολλά από αυτά που έγραψες!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS