Σελίδες

Ψάχνοντας το κατάλληλο concealer

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016


Καταραμένα νιάτα….να ‘στασαν δυο φορές….Όσο περνάν λοιπόν τα χρόνια, τόσο αλλάζουν και ανάγκες του δέρματός μας.


Σήμερα θα μιλήσουμε για concealer που δεν τονίζουν τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.

Πάντα να επιλέγετε ενυδατικά concealer, και πάντα να επιλέγετε χρώμα ελαφρώς πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας, όχι πολύ πιο ανοιχτό, ελαφρώς...

Δεν θεωρώ ότι η διαφορά βρίσκεται στο αν είναι κρεμμώδες σε βαζάκι ή στίκ ή με βουρτσάκι, θεωρώ ότι η ουσία είναι στη σύσταση.


Από αυτά που έχω δοκιμάσει, θα σας πω ποια  για μένα, είναι τα καλύτερα concealer που δεν δίνουν έμφαση στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.

Ένα concealet που ξεχωρίζω είναι απο τη Makeup For ever, το HD Invisible Cover Convealer, κοστίζει 29 ευρώ από τα sephora.


Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει, είναι τόσο ελαφρύ που πραγματικά είναι σαν να μην φοράτε τίποτα. Το πιασάρικο της υπόθεσης που με έκανε να το ψάξω ήταν ότι αρχικός του σχεδιασμό του ήταν για celebrities που θα εμφανίζονταν σε HD οθόνες. Δεν το μετάνιωσα καθόλου που το αγόρασα. Πραγματικά από τα καλύτερα concealers.

Της Nars Radiant Creamy Concealer, με επίσης ελαφριά σύσταση, για μάτια που εμφανίζουν «σκιές» και σκούρα σημεία.


Στην ίδια τιμή, δυστυχώς, με αυτό από makeup for ever.
Ωραία σύνθεση, σε μορφή αρκετά υγρή, απλώνετε ομοιόμορφα, μου άρεσε πολύ.

Εφόσον το ανακάλυψα ενθουσιάστηκα....κυκλοφορεί ευρέως ως dupe της Nars, το concealer της NYX το HD Concealer Cache Cernes, το οποίο και αγοράζω πλέον αντί αυτού της Nars, επειδή πραγματικά δεν βρήκα κάποια διαφορά μεταξύ τους ούτε στη διάρκεια, ούτε στη σύσταση ούτε στο όλο αποτέλεσμα.


Επίσης βγάζει και correctors, τα χρωματάκια όπως πράσινο, μωβ κτλ για τις ατέλειες.

Επίσης πάρα πολύ καλό της NYX above & beyond, full coverage, σε βαζάκι, σε απίστευτη ποικιλία χρωμάτων, ειδικά για εσάς με μαύρους κύκλους, το πορτοκαλί τους είναι τέλειo και έχει και corrector επίσης.  

  

Είναι κρεμμώδες σε βαζάκι και το αγαπώ. Το εφαρμόζω με το πινέλο essential  της real technique που είναι για  foundation και έχω τέλειο αποτέλεσμα. 


Απλά επειδή είναι κρεμμώδες και κολλάει πάνω στις τρίχες, μια φορά την εβδομάδα σε ένα βαμβάκι ρίχνεται ντεμακιγιάζ με λάδι και το καθαρίζετε.

Αυτό που χρησιμοποιώ για contouring, και δεν είναι τόσο ρευστό, είναι της Maybelline Instant age rewinderaser black spot



Υπάρχει και το eraser black circles, που όταν προσπαθούσα να καταλάβω πια η διαφορά τους, δεν έβγαλα άκρη, απλά επέλεξα το spot, γιατί δεν έχω μαύρους κύκλους.


Της Maybelline η αλήθεια είναι ότι είναι ελαφρώς πιο δύσκολο να το «δουλέψεις», όμως δεν στέκεται στις λεπτές γραμμές και δε φαίνεται σαν να έχετε πολλές στρώσεις.
Δεν θα το συνιστούσα για καθημερινή χρήση, για το contouring όμως είναι τέλειο.

Σε περίπτωση που αγοράσετε ένα concealer και διαπιστώσετε ότι τονίζει τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια ή ότι η σύστασή του είναι πολύ "σκληρή" αυτό που κάνω εγώ είναι να περνάω μια ελαφριά στρώση από bio oil, ή coconut oil, πριν εφαρμόσω το concealer, έτσι μπορώ να το «δουλέψω» καλύτερα.


Μια άλλη λύση είναι η χρήση jojoba oil. ‘Όλα τα λαδάκια πραγματικά κρατάνε την  ενυδάτωση για ώρες  και βοηθάει στο να μην σπάσει και να εισχωρήσει το concealer στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.

Επόμενη η Laura Mercier με το Secret Camouflage, όπου η συσκευασία περιέχει δυο αποχρώσεις, έτσι ώστε να καταλήγετε στο χρώμα που επιθυμείτε. Δεν το έχω δοκιμάσει θα είμαι ειλικρινής, αλλά θα το ήθελα....


Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και στο contouring. Είναι αρκετά ακριβό, στα 34 ευρώ περίπου.  Σαν ιδέα μου αρέσει γιατί περνά σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά θεωρώ την τιμή του ελαφρώς αποκρουστική…στις εκπτώσεις βέβαια δε νομίζω να μου γλιτώσει.

Και ένα γρήγορο tip για το τέλος, αν δεν θέλετε να δείχνετε σαν την Eva Longoria, δώστε μεγάλη προσχή στο χρώμα που θα επιλέξετε.



Και πάντα εφαρμόζετε το concealer τριγωνικά κάτω από το μάτι ή σαν ηλιαχτίδες,


ώστε η μύτη να φτάνει μέχρι κάτω στο μάγουλο. Ποτέ μην εφαρμόζετε με τελείες, είναι μέγα λάθος.



Αυτά είχα να σας πω, ελπίζω να σας κατεύθυνα κάπως και να σας έδωσα μια ιδέες ώστε να επιλέξετε σωστά το concealer σας.

Τα φιλιά μου σε όλες....άντε και καλό μας καλοκαίρι!!!

5 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο πσοτ :) προτιμώ τα concealer που ναι σαν lip gloss! αυτό απο την εταιρεία Tommy G ειναι αρκετά καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για τα κλά σου λόγια....:Δεν ξερω αν παιζει ρόλο η συσκευασία και γω όσα έχω δοκιμάσει, όπως λες σαν lip gloss αποδείχθηκαν καλά......

      Διαγραφή
  2. τελειο ποστ! αγαπω κονσιλερ! φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά κορίτσι!!!!Υπάρχει άνθρωπος που ζει χωρίς κονσίλερ??????

      Διαγραφή
  3. Πολύ αναλυτικό και χρήσιμο post!
    Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος παρουσίασης σου.
    Τα κονσίλερ,αποτελούν πάντα μία δύσκολη επιλογή.

    Υ.Γ.Μόλις έγινα μέλος στο blog σου!
    Θα τα λέμε,φιλιά...Εύα
    journeytofantasy.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS