Σελίδες

tip of the week

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015



Another tip of the week.....

Κανονικά στο ενδιάμεσο, μεταξύ των tips, θα έπρεπε να έχω ήδη ανεβάσει ένα post....αλλά σας το ετοιμάζω για αύριο...sorryyyyy!!!

Για σήμερα, με αυτό που θα ασχοληθούμε είναι η μάσκες ματιών του εμπορίου αλλά και φυτικές/σπιτικές.

Για να πω την αλήθεια θέλει πολύ ψάξιμο, με την έννοια ότι θα πρέπει η αναζήτηση να γίνεται σε κάθε επώνυμη μάρκα. Κάτι κατάφερα να βρω και θα το μοιραστώ μαζί σας.

Για αρχή θα σας προτείνω κάποιες από αυτές που έχω ήδη χρησιμοποιήσει.

Αυτή που χρησιμοποιώ αυτόν τον καιρό είναι του korres eye mask cocumber, δροσερή μάσκα ματιών αγγούρι που κοστίζει γύρω στα 2,5 ευρώ τα 8 ml.



Ο χυμός αγγουριού, ως γνωστόν, είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα με τονωτικές, μαλακτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχει βιταμίνη C και B1. Είναι μια δροσερή μάσκα, την οποία αποθηκεύω στο ψυγείο για περισσότερη δροσιά. Καταπολεμά τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και ενυδατώνει χαρίζοντας ξεκούραστο βλέμμα.

Μια καλή μάσκα σε μορφή τζελ, τη χρησιμοποίησα πολύ το καλοκαίρι, θα την ξανα αγόραζα νομίζω.


Μια άλλη μάσκα που χρησιμοποιώ είναι αυτή της apivita express beauty mask with ginkgo biloba. Την έχω βρει στα 1,92 ευρώ περίπου αλλά είναι δυο μάσκες των 2ml.




Επίσης βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, παρόλα αυτά αναφέρει ότι βελτιώνει και τις πρώτες γραμμές έκφρασης.

Είναι πιο ενυδατική από αυτή του korres γιατί είναι σε μορφή κρέμας. Το τζελ βοηθάει πιο πολύ στο πρήξιμο και τις σακούλες.

Η apivita αντικαθιστά το νερό με πράσινο τσάι για προσδώσει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μια δεύτερη που δοκίμασα της apivita είναι η express beauty grape eye mask anti wrinkle & firming. 




Περιέχει έλαιο από σταφύλι και άγρια βρώμη,βούτυρο καριτέ και κερί μελισσών που απαλύνει τις ρυτίδες. Έχει πλούσια ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά. 

Αρκετά ενυδατική και "απαλή" και αυτή.

Μια άλλη, την οποία δεν έχω δοκιμάσει, είναι της darphin η sorbet mask, είναι πάλι σε μορφή τζελ με εκχύλισμα αγγουριού και πράσινο τσαί, το καλό σε αυτήν που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι ότι εφαρμόζεται και στο άνω βλέφαρο.





Τα τελευταία χρόνια η χρήση των pads κάτω από τα μάτια γίνεται όλο και πιο συχνή. Αυτό που με χαλάει εμένα είναι ότι όλες οι γνωστές εταιρείες έχουν προωθήσει τέτοιου είδους μάσκες αλλά είναι πανάκριβες πραγματικά.



Της shiseido πχ κάνουν 57 ευρώ,τα 12 ζευγάρια, της estee lauder τα 10 ζευγάρια κοστίζουν 35 ευρώ. Η clinique επίσης έχει για τα κουρασμένα μάτια.

Μια οικονομική που βρήκα είναι της klorane, ως μάρκα έχω χρησιμοποιήσει κατα καιρούς προϊόντα της, είναι καλή κατ εμέ, έχει λοιπόν pads με καταπραϋντική δράση στα 7 ευρώ.




Και η apivita με το express gold with rose, ένα ζευγάρι από Pads που κοστίζει 4,90 ευρώ. Αυτό δε μου ξεφεύγει, θα το δοκιμάσω.

Βέβαια, η στάνταρ σπιτική συνταγή μου είναι:

1 κουτάλι της σούπας μέλι
2 κουτάλια σούπας γιαούρτι (αν έχετε πρόβειο ακόμα καλύτερα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι




Απλώνετε στην περιοχή των ματιών και σκεπάζετε με μια αποστειρωμένη γάζα για να μείνει η μάσκα στη θέση της. Αφήνετε για 15-20 λεπτά.

Επίσης μια άλλη μάσκα που θέλω να υιοθετήσω είναι με αλόη βέρα. Κόβετε από τη γλάστα ένα κομμάτι, αφαιρείτε την εξωτερική σκληρή φλούδα, απλώνετε το τζελ στην περιοχή των ματιών, βάζετε από πάνω μια αποστειρωμένη γάζα και έπειτα ένα κομματάκι από αγγούρι πάνω από τη γάζα... αφήνετε για 15 λεπτά.

Η αλόη κάνει φοβερή δουλειά. Καταρχήν τρώγεται, πίνεται και κάνει πολύ καλό στο δέρμα γενικότερα. 




Η απορρόφηση της είναι ταχεία, και φτάνει μέχρι την 5η στοιβάδα δέρματος. απορροφάται να φανταστείτε πιο γρήγορα και από το νερό.


Το γνωστό σε όλους πράσινο τσάι.

Μα αυτό το πράσινο τσάι παντού πια, αποτοξίνωση, τόνωση τα πάντα. Τώρα και για χρήση κάτω από τα μάτια. 
Για να διώξετε την ατονία και την κούραση από τα μάτια σας, πάρτε τα σακουλάκια του πράσινου τσαγιού, αφού τα έχετε βουτήξει σε κρύο νερό, ξαπλώστε αναπαυτικά και αφήστε τα σακουλάκια για 10 με 15 λεπτά. 



Τα φυσικά συστατικά από το τσάι συρρικνώνουν τα αγγεία  και τις φλέβες στα μάτια και η καφεΐνη τονώνει το δέρμα.  
Τοποθετούνται απευθείας στα κλειστά μάτια γιατί βοηθάνε και στα βλέφαρα.

Για το καλοκαιράκι, για το ξενύχτι και για τους μαύρους κύκλους, παίρνετε ένα βαμβακάκι, καλύτερα τα cotton pads, το κόβετε στη μέση το λούζετε με χυμό από λεμόνι και το τοποθετείτε κάτω από τα μάτια. 



Το αφήνετε να δράσει 15 λεπτά. Μην  ξεχάσετε να ενυδατώσετε με δροσερή κρέμα ματιών έπειτα.


Επίσης αυτό που μου άρεσε να το έχω κάνει μια φορά για είμαι ειλικρινής, είναι να χρησιμοποιήσω μαϊντανό. Περίπου μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε με μια κουταλιά μέλι, ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. 



Απλώνετε μια γενναία ποσότητα κάτω από τα μάτια και αράζετε για 15 λεπτά.. 
Αναζωογόνηση στο φούλ.

Η άλλη εναλλακτική είναι να ποστήσετε τα pads με το χυμό από το μαιντανό...επίσης δουλεύει...


Πολλά είπα-έγραψα πάλι...αλλάαααα ήθελα να καλύψω όλες τις εναλλακτικές.

Τα λέμε σύντομα και πάλι.....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS